Bästa hundförsäkringen 2021

Hund med tratt

En hund är en fantastisk följeslagare som behöver både kärlek och omsorg. Om något skulle hända din fyrbenta vän, är det viktigt att alltid ha en trygg hundförsäkring, med det kan vara kostsamt. Det finns en mängd bra tips och råd både för en bättre och billigare hundförsäkring.

Se över faktorer som påverkar ditt val

Alla trivs vi med olika raser av hundar som vi väljer antingen för den underbara personligheten, storlek på hund eller ras som vi tycker om. Det finns en mängd olika försäkringsföretag som varierar i pris av många faktorer därför är grundregel nummer ett att jämföra. Faktorer som vanligen påverkar många hundförsäkringar inom olika bolag är ålder på hunden, ras eller kön. Vissa raser kan också tendera lättare få vissa sjukdomar och bara man är medveten om detta. Skaffar man en hund innebär det ett stort ansvar och att vara medveten.

Varierande självrisker

Självrisk delas upp i två delar, en fast och en rörlig del. Det kan vara klokt att se över behovet över hur stor självrisk man vill ta och vad som faktiskt täcker hundförsäkringen om något skulle inträffa. De flesta hundförsäkringar täcker i regel alltid själv veterinärbesöket. Genom att jämföra och se över behovet av den vård eller risker vissa raser innebär, har man en tydligare bild på eventuella kostnader och man kan välja det försäkringsföretag som täcker behovet billigast.

Smart med rabatter

Många bolag som erbjuder hundförsäkringar erbjuder fördelaktiga rabatter under förutsättning att vissa villkor uppfylls. Det kan handla om hunden till exempel är försäkrad för tre månaders ålder, är kastrerad eller att man är medlem i Svenska Kennelklubben. Tänk därför på att om dessa villkor uppfylls, att finna en hundförsäkring som kan ge bra rabatter så att hundförsäkringen blir billigare och bättre för plånboken. Se annars även över erbjudanden som många hundförsäkringar kan ha då och då för att locka kunder. Ibland kan man ha turen att samtidigt finna ett bra erbjudande precis när bestämt sig för att teckna ett försäkringsavtal för sin hund eller hundar.

Tilläggsförsäkringar och försäkringsvillkor

Titta noga över vad som verkligen ingår och inte ingår i en hundförsäkring. Vissa tilläggsförsäkringar kan vara dyra som man kanske inte behöver. Hittar man en bra hundförsäkring som täcker behovet inom en grundförsäkring, kan det i vissa fall räcka. Allt beror givetvis på vad som kan inträffa. Har man en aktiv större hund som är med ute på jakt, finns det till exempel en större risk för eventuella skador ute i skog och mark. Då bör man hellre välja en lite högre självrisk då risken är större för skada. En mindre hund kan likväl skadas i hemmet men risken är troligen mindre. Det viktiga är, att man ser till situationen, ras samt aktiviteter.

När man väljer en hundförsäkring är det smart att se över villkoren. Kontrollera vilket försäkringsbolag som inte sänker ersättningen på hunden efter ett visst antal år, vanligtvis brukar det vara 7 år. Ett klokt tips är att hellre välja ett bolag som har kvar samma ersättningsnivå livet ut. På så sätt får man alltid en större ekonomisk trygghet med alla behandlingar så länge hunden lever.

Försäkringsbolag som försäkrar hundar

Agria Djurförsäkring

Agria Djurförsäkring är ett specialistföretag som bara erbjuder olika slags djur- och lantbruksförsäkringar. De är ett dotterbolag till Länsförsäkringar. Genom att samla alla djur- och lantbruksförsäkringar i ett och samma bolag så kan Agria erbjuda sina kunder ökad trygghet. Deras medarbetare har själva ett brinnande intresse för djur och de allra flesta är själva djurägare. De vet hur mycket djur betyder för sina ägare och de vet vad som kan hända när djur är inblandade. Genom specialistkunskap och engagemang så kan Agria därför erbjuda både djur och människor trygghet. Agria har något de kallar för Hundkontoret. Där kan Agrias medarbetare jobba med sina vanliga arbetsuppgifter samtidigt som deras hundar är med på jobbet. Det gör att de slipper de praktiska problemen med hunddagis samtidigt som hundarna kan följa med på jobbet utan att störa hundrädda eller allergiker. Att satsa på ett Hundägarkontor var ett sätt för Agria att både främja friskvård och tillgodose sina medarbetares behov.

Agria främjar god djurhållning och djurhälsa och har därför ett starkt och nära samarbete med djurägarorganisationer och veterinärer. Agria Djurförsäkring erbjuder många slags försäkringar för att passa alla slags människor som tycker om djur och natur. Oavsett om man har en hund som sällskap, om man har kattuppfödning, ridskola, lantbruk eller odlar växter i storskalig nivå ska man kunna hitta en försäkring som passar just för sin egen situation. Exempelvis har Agria Djurförsäkring veterinärvårdsförsäkringar, livförsäkringar, användbarhetsförsäkringar, trygghetsförsäkringar, försäkring för dolda fel, produktions- och avbrottsförsäkringar, hagel- och omsåddsförsäkringar och trygghetslån. De vanligaste djuren att försäkra är förstås häst, hund och katt. Agria har också en smådjursförsäkring som man kan teckna till kaniner, andra gnagare, fåglar, sköldpaddor, ormar, ödlor och liknande små djur. Det finns också specialförsäkringar för lantbrukare, oavsett om man har nötdjur, höns, får, getter, grisar eller odlar grödor. En smart sak som Agria erbjuder är direktreglering. Det innebär att om olyckan händer så man måste åka in till veterinären så betalar man bara in självrisken till veterinären och sedan betalar Agria in resten. Man behöver alltså aldrig själv ligga ute med pengarna och få tillbaka dem i efterhand.

Folksam

Folksam är ett av Sveriges största försäkringsbolag. De försäkrar faktiskt så mycket som varannan person, vartannat hem och var femte bil i landet! Folksam grundades 1908 och är idag ett väletablerat företag med drygt 3500 medarbetare. Det är ett kundägt företag, vilket betyder att de ägs direkt av kunderna och den vinst som företaget gör går inte till aktieägarna utan tillbaka till kunderna. Folksam är ett väldigt jämställt företag, sett till könet på deras medarbetare, då 49 % av de anställda är kvinnor och 51 % är män. Företaget satsar mycket på forskning, stipendier, sponsring och miljöfrågor. Exempelvis satsar de en hel del på trafikforskning. De hanterar mer än 50 000 trafikskador per år och det betyder att de har en stor kunskap om hur skador uppstår, hur de kan undvikas och hur följderna kan lindras. Folksam använder den kunskapen i sin trafikforskning. Till exempel gör de ofta krocktester och tester där de prövar bilbarnstolars säkerhet. Folksam vill bidra till ett långsiktigt samhälle där individen känner trygghet. De säger själva att allt som de gör, i ord och handling, styrs av deras värderingar som är: trygghet, engagemang, medmänsklighet och professionalism.

Folksam erbjuder de flesta försäkringar som man kan tänkas behöva. Här finns till exempel villaförsäkring, hemförsäkring, fritidshusförsäkring, bilförsäkring, båtförsäkring, försäkringar för mopeder och motorcyklar, graviditetsförsäkring och barnförsäkring, olycksfallsförsäkringar, inkomstförsäkring, reseförsäkring och olika typer av djurförsäkringar. Genom Folksam kan man också låna pengar och man kan också ha olika slags sparande, som fondsparande och pensionssparande. Många kunder ser det som en stor fördel att allt finns samlat hos Folksam, att man kan anlita ett och samma företag till alla sina försäkringar, lån och sparande. Om man samlar alla sina försäkringar i Folksam får man också rabatt plus att man bara behöver betala en enda självrisk och ha kontakt med ett enda företag om något skulle hända.

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är en försäkringskoncern som erbjuder sina kunder både bank- och försäkringstjänster. Man kan alltså samla både lån, försäkringar och sparande inom ett och samma företag, vilket underlättar praktiskt i vardagen. Det som Länsförsäkringar har som en unik lösning är att de består av 24 stycken lokala och kundägda länsförsäkringsbolag. De jobbar självständigt, men de samverkar inom till exempel marknadsföring, produktutveckling och IT-system, i det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Det finns fler än 140 kontor runt om i Sverige och företaget har hela 3,2 miljoner kunder. Kunderna uppskattar framförallt närheten och det lokala perspektivet. Det finns inga externa aktieägare utan Länsförsäkringars ägare utgörs helt enkelt av bolagets kunder och försäkringstagare. Om det går bra för företaget får kunderna en del av resultatet i form av återbäring. Kunderna kan påverka i bolaget genom att välja representanter till fullmäktige och styrelse. Allt som utvecklas i form av produkter, koncept eller systemstöd utgår också från kundens behov.

Historik

Det första lokala länsförsäkringsbolaget bildades redan 1801 så det är en företagskoncern med gamla anor. Samarbetet inom länsförsäkringsgruppen inleddes 1917 genom Länsförsäkringsbolagens förening och 1936 bildades det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Företaget började med banktjänster 1996 och har sedan dess utvecklats till att idag vara en fullsortimentsbank. När det gäller pension så erbjuder Länsförsäkringar förvaltning av avtalspension och premiepension samt individuellt pensionssparande. Via Länshem fastighetsförmedling kan man köpa och sälja bostäder på mer än 80 orter i landet.

Försäkringslösningar för alla behov

Länsförsäkringar erbjuder försäkringar både till företag och till privatpersoner. Företag kan välja att skaffa en helhetslösning för sina bank- och försäkringstjänster hos Länsförsäkringar. De kan skräddarsy ett paket som passar just för det företaget, oavsett om det rör sig om en liten småföretagare som har firman hemma, utan anställda eller om det handlar om ett stort aktiebolag med tusentals anställda. Man kan försäkra själva företaget, man kan försäkra personalen (olycksfallsförsäkringar och liknande) och man kan även försäkra fordon, utrustning och liknande som används i företaget. Dessutom erbjuder de pensionslösningar såväl för egenföretagare som för anställda. Länsförsäkringar försäkrar även kommuner, landsting, organisationer, föreningar, kyrkor och fastigheter.

När det gäller försäkringar för privatpersoner så erbjuder Länsförsäkringar såväl sakförsäkringar som livförsäkringar. Det betyder att du kan teckna privata försäkringar, som livförsäkring, sjukförsäkring, olycksfallsförsäkring, gravidförsäkring, barnförsäkring och reseförsäkring. Men du kan också försäkra ditt hem, dina djur och dina saker genom hemförsäkringar, bilförsäkringar, djurförsäkringar och liknande, beroende på vad du har behov av att försäkra. För ungdomar finns det specialerbjudande på ett försäkringspaket. Länsförsäkringar har också ett dotterbolag, Agria Djurförsäkring, som erbjuder djurförsäkringar och grödaförsäkringar. Agria är ett specialistföretag av djurägare för djurägare och genom att samla alla djur- och lantbruksförsäkringar i ett och samma bolag så kan Agria erbjuda sina kunder ökad trygghet.

Man kan teckna försäkring direkt över Internet på Länsförsäkringars hemsida. Man kan även få prisuppgifter på olika slags försäkringar med eller utan tilläggsförsäkringar och läsa om villkor och liknande. Om en skada inträffar kan man enkelt ansöka om ersättning över nätet eller gå in på något av de 140 lokalkontoren för att få personlig hjälp.