Test av kattlådan Nestor från Savic

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Zooplus, Kattkompaniet, Supercat och VetZoo.

Kattlåda Savic Nestor
Savic Nestor kattlåda i grått och vitt.

Savic har flera olika kattlådor i sitt produktsortiemnt och deras låda Nestor har snygg design design och en högre bottenbalja som ser till att ingen vätska läcker ut. Kattlådan har en hög kant med ett uppfällbart tak som sitter i ihop med den svängbara luckan för snabb och enkel rengöring.

Denna kattlåda är också med i vårt större samlade test Bästa kattlådan 2021 – här hittar du bästa lådan till katten, där hittar du förutom denna låda flera så kallade hop-in-lådor.

Kattlådan Nestor är enkel och snabb att städa tack vare den uppfällbara fronten samtidigt som man når överallt. Detta gör att du inte behöver ta av hela locket när du skall städa kattlådan vilket gör det enklare och smidigare att göra den dagliga städningen och tömningen. Ett kolfilter medföljer till kattlådan. Kolfiltret placeras på toppen av kattlådan och säkerställer att det blir minimalt med lukt. För bästa effekt bör man byta kattlådans kolfilter regelbundet, då skonas du bättre från otrevliga dofter. Vi rekommenderar att du byter filter ungefär varannan månad.

Kattlådan har en smidig svängdörr gjord av transparent plast och kattlådan är snyggt designad och lagom stor med praktiskt formgiven detalj i form av en högre bakkant nedtill. Både för att underlätta din städning, samt för din katts trevnads skull. Höjden till den nedre kanten av dörröppningen är totalt 14 cm. Kattlådan är gjord av tålig hårdplast i mörkgrått nederst och vitt överst.

Mått: 56 x 39 x 38,5 cm

Kattlådan Nestor kan du köpa i följande butiker