Bästa undulatfoder och fågelmaten för undulater

Undulatfoder

Att köpa foder till din undulat kan vara svårt. Det finns olika information kring vilken fågelmat som är bra. Vi hittar bästa undulatfodret för din fågel.

Som tur är så är det inte jättesvårt att mata en undulat. En undulat äter frukt, grönt och frön. Vi berättar här mer om hur du kan göra så att din undulat får i sig detta på ett bra sätt.

Undulater äter frukt och grönt

Fåglar i allmänhet och undulater speciellt äter mycket frukt och grönt. Det är något dem är vana vid och det fungerar i regel bra.

Det är också kul på det sättet att all mat du ger din undulat inte måste komma från färdiga blandningar eller påsar av olika slag. Det går bra att ge din undulat frukt och grönt som du annars ätit.

Det är såklart roligt att kunna äta samma och även tillsammans med din undulat. På det sättet är undulaten en väldigt sällskaplig fågel. Du kan äta tillsammans med denna.

Frukter som en undulat kan äta

Undulater älskar vanligtvis frukt. De flesta frukter går bra men tänk på att begränsa volymen lite, frukt innehåller nämligen en hel del fruktsocker. Undulater kan äta det mesta frukter. Dubbelkolla om du är osäker.

Undulater kan däremot inte äta solrosfrön, avokado, kaffe eller choklad.

Grönsaker som undulaten kan äta

Grönsaker är väldigt bra för din undulat. Det är nämligen lite som frukt fast utan den stora mängden fruktsocker. Därför kan du mata din undulat med de flesta grönsaker som du har liggandes hemma.

Grönsaker är en sån sak som du kan äta tillsammans med din undulat. På så sätt kan du uppleva den sällskapliga sidan av en tamfågel.

Undulater äter även örter och bär

Det kan även vara kul att mata din undulat med mer exotiska livsmedel, och det går ofta väldigt bra. Undulater tenderar att gilla många örter och bär. Bär innehåller också precis som grönsaker mindre fruktsocker än frukt. Så här råder färre begränsningar.

Som alltid, är du osäker kring om undulater kan äta just det du söker, sök upp det. Troligtvis går det bra. Hittar du inget, sök på engelska. Undulat heter Budgie på engelska.

Undulater bör få i sig någon form av frö

Detta kan precis som den gröna delen av kosten göras på flera sätt. Du kan precis som med frukten eller bären äta tillsammans med din undulat eller i många fall i alla fall äta samma typ av frö.

Som tidigare nämnt är dock Solrosfrön inte rekommenderat att ge din undulat. Det finns en del som tyder på att det kan påverka fågels vikt och humör negativt. Är du osäker – Googla!

Ett enkelt sätt är en fröblandning

Ett enkelt sätt att ge din undulat sina frön och ofta även lite frukt eller grönt på samma gång är en fröblandning. Även om du vill mata din undulat med egen mat rekommenderar vi att basera maten på en fröblandning. Enkelt för dig och bra för undulaten.

När det kommer till fröblandningar rekommenderar vi starkt Versele-Laga Prestige Budgies som är en fröblandning för just undulater som har väldigt bra omdömen och är mycket omtyckt.

Nedan hittar du några av de butiker som säljer fröblandningen från Versele-Laga.

Det går alltså bra att kombinera en fröblandning med annat kul i form av egen frukt, grönsaker, bär eller till och med örter. Det är till och med rekommenderat att även om du vill ge undulaten eget att ha en fröblandning som något slags baslager att sedan basera resten på.

När du väl har en högkvalitativ fröblandning till din undulat blir inte komplettering med frukt alltid nödvändigt. Undulaten mår bra av fröblandningen, därför rekommenderar vi en fröblandning så att resterande delar av födan kan vara mer eller mindre frivillig för dig att göra som passar dig bäst.

Att mata en undulatfågel är inte svårt

Sammanfattningsvis vill vi poängtera att det måste inte vara svårt att mata en undulat. Det är nämligen väldigt lätt, tänk så här: Köp, basera & komplettera.

  • Köp en bra fröblandning som du alltid ger din undulat. Vi rekommenderar Versele-Laga Prestige Budgies.
  • Basera sedan din undulats kost på fröblandningen. Ge den dagligen.
  • Komplettera undulatmaten med egna frukter, grönsaker, bär eller örter när du känner för det.

Så enkelt är det egentligen. Tänk på att anpassa fröblandningen efter om du väljer att komplettera den med annat. Det vill säga, skulle du ge din undulat en massa grönsaker en dag kan det vara rimligt att ge den lite mindre fröblandning – och tvärt om.

Skulle du en dag inte komplettera alls med något annat än fröblandningen kanske din undulat ska få lite extra av frömixen.