Funderar du på att köpa en undulat? Så här mycket kostar en undulat

Undulat

Vi tar reda på exakt vad en undulat kostar. Det varierar såklart men kringprodukternas pris är ofta detsamma. Den största kostnaden är undulatens bur.

Vad kostar en undulat att köpa?

En undulat kostar från ungefär 150 kr till ungefär 1 000 kr beroende på säljare, färg och typ av undulat. Du behöver också en hel del utrustning till din undulat, mer om det nedan.

Det finns olika typer av undulater. Bland annat Lutinoundulater till exempel tenderar att kosta betydligt mer än en vanlig undulat. Annars är det i stort sätt bara att kolla på dina lokala mötesplatser och se vad en undulat som passar dig kostar.

Så här mycket kostar det att skaffa en första undulat

Det är snarare den viktiga frågan är. Kostnaden är ju så mycket mer än bara fågeln. Den största kostnaden är faktiskt vanligtvis inte undulaten utan snarare buren. Resterade kringprodukter brukar kosta ungefär 300 kr.

Läs gärna vår artikel om att köpa undulat där vi förklarar vad det kostar att på ett komplett sätt skaffa sin första eller sitt första par med undulater. För dig som är sugen på att skaffa undulat och vill veta mer om priset i helhet har sammanställer vi också en inköpslista undulater med allt du behöver köpa till din undulat.

En annan kostnad som ofta kommer på tal är kostnaden för bra undulatfoder vilket är något vi också skrivit en artikel om. Priset för en fröblandning som man brukar kalla grunden i undulatens mat är låg. Löpande kostnaden för en undulat i form av näring är alltså rätt låg.

Inte bara undulatens pris är det viktiga

Tänk på att det löpande priset för att ta hand om en undulat på ett bra sätt inte är särskilt hög. Därför kan det vara värt det att inte bara titta på priset utan även ta hänsyn till andra saker. Framförallt hur väl du känner att du klickar med undulaten och undulatens humör.

En bra tumregel är att du vill köpa en undulat som är energisk på det sättet att den är glad och inte nerstämd, men inte är en stressad undulat. Det är svårare i textform att förklara skillnaden mellan en glad och en stressad undulat men det är så tydligt att du med största sannolikhet märker det när du tittar på en undulat.

Tänk också på att en undulat som sköts på rätt sätt lever rätt länge. Det innebär inte bara att du ska kunna ta hand om den i en längre period och ge den kärleken som den behöver men också att du ska ta din tid och välja en du verkligen gillar.

Det är helt okej att titta på en undulat och bestämma dig för att inte skaffa den första, andra eller till och med tredje du tittar på. Är du tveksam ska du definitivt tacka nej. Det är ett såpass stort beslut att du ska se det som en självklarhet att denna undulaten vill jag ha innan du slår till.