Kattförsäkring – Jämför kattförsäkring för din katt 2020

kattförsärking jämför

En kattförsäkring kan se till att ditt husdjur är skyddat om det oväntade inträffar.

Om din katt blir skadad i en olycka eller behöver behandling för sjukdom, hjälper din kattförsäkring att täcka kostnader för dina veterinärbesök så att du kan vara säker på att din katt får bästa möjliga vård.

Med ett växande utbud av kattförsäkringar på marknaden kan det vara svårt att hitta den bästa kattförsäkringen. Du vill hitta en billig kattförsäkring som passar dina behov och budget. Förutom olycks- och sjukdomsskydd erbjuder många leverantörer nu hälsoplaner för att täcka kostnaden för rutinmässig veterinärvård och avancerade behandlingsalternativ för tillstånd som til exempel cancer. Slipp stressen över oväntade händelser och fokusera på att leva livet fullt ut tillsammans med din katt.

Ica Försäkring

Riktigt schyssta villkor

 • Ersättning 30 000 – 60 000 kr/år
 • Ålderskrav minst 6 veckor
 • Välj självrisk 2000 – 3000 kr
 • Veterinärsbesök online Fria

Månadskostnad

50 – 200 kr

ICA-bonus på hela försäkringskostnaden

Detaljer Räkna ut pris

Ingen karenstid – Gäller direkt!

Modera Försäkringar

Topprankade försäkringar

 • Ersättning 30 000 – 120 000 kr/år
 • Ålderskrav 6 veckor – 7 år
 • Välj självrisk  750 – 3000 kr
 • Veterinärsbesök online 3 st/år

Månadskostnad

50 – 200 kr

25% kattungerabatt första året

Detaljer Räkna ut pris

 

Svedea

Experter på kattförsäkringar

 • Ersättning 25 000 – 70 000 kr/år
 • Ålderskrav minst 6 veckor
 • Välj självrisk  750 – 3000 kr
 • Veterinärsbesök online Fria

Månadskostnad

50 – 200 kr

30% kattungerabatt första året

Detaljer Räkna ut pris

 

Att tänka på när du jämför kattförsäkringar

Du kan jämföra och hitta den bästa kattförsäkring för din katt från en rad försäkringsbolag genom att använda tabellen ovan.

Kattförsäkringar kan vara svåra att förstå om du inte känner till villkor och vad som är viktigt att tänka på. Många villkor skrivs med ett språk som är svårt att förstå, vilket kan hindra dig från att veta exakt vad du får för dina pengar.

Att förstå vad dessa villkor betyder innan du tecknar en kattförsäkring, hjälper dig att undvika frustration och förvirring.

Vi går igenom vanliga begrepp, viktiga saker att tänka på och granskar billiga kattförsäkringar. Allt för att göra det enklare för dig att välja.

Jämför kattförsäkringar 2018

Det är viktigt att välja den försäkring som passar dig och din katt. Jämför därför olika kattförsäkringar bland de olika försäkringsbolagen.

Ica kattförsäkring

Moderna kattförsäkring

Svedea kattförsäkring

Vad kostar en kattförsäkring?

Hur mycket du betalar för din kattförsäkring beror på flera faktorer: din skyddsnivå, ditt val av betalningsalternativ, åldern och rasen på ditt husdjur och din plats. Därför är det viktigt att jämföra en rad försäkringsbolag för att se till att du hittar en kattförsäkringspolicy som bäst passar dina individuella behov och budget.

Vanliga begrepp

Veterinärvård

Karenstid

Självrisk

Livförsäkring

Avdragsgill

Termen ”avdragsgill” är ganska rakt framåt. Du har nog hört talas om termen självrisk från bilförsäkring. Om du inte har bil eller är ny för försäkringar, så är det vad det betyder.

En självrisk är i huvudsak de pengar som dras av från en Vet bill eller en avgift för medicinering. Det är den del av ett krav som du är ansvarig för att betala.
Det finns två typer av självrisker i djurförsäkringar. den årliga självrisken och per-incidens avdragsgilla.

Det bästa sättet att förklara vad de menar är genom exempel. Låt oss säga att din katt, Simone, kommer till Vet för att bli behandlad för en infektion. Efter allt är gjort inklusive blodarbetet, behandlingar, mediciner och besök på Vet är de totala kostnaderna 1800 kronor.

Lyckligtvis har du husdjurs sjukförsäkring och behöver inte ta ett andra jobb för att betala för kostnaderna. Avdragsreglerna på din försäkring bestämmer hur mycket pengar du måste betala. Återstående belopp kommer att betalas av försäkringsbolaget.

Först finns det din årliga självrisk. Låt oss säga det $ 500. Därefter är per incident avdragsgill som vanligen ligger runt $ 100. Din totala självrisk kommer till $ 600. Återstående saldo på $ 1200 dollar betalas genom din försäkring.
Nästa gång Simone måste gå till Vet under samma år behöver allt du behöver betala är per-incidenten avdragsgill och din policy täcker resten.

När du har betalat din årliga självrisk, är du bra för resten av året. Med din årliga avdragsgilla fullt betalad behöver du bara betala en eventuell avdragsgilla för eventuella nya påståenden som gjorts under resten av året.

Per-Incident Avdragsgilla

En avgift som är avdragsgill är det belopp som du betalar för ett krav på en viss incident. Beroende på din försäkringspolicy kan du behöva betala en eventuell avdragsgilla.
Låt oss säga att din katt har diagnostiserats med njursjukdom. Första gången han går in för behandling betalar du en avdragsgilla per incident. Om behandlingen fortsätter behöver du inte betala en annan avdragsgilla eftersom det är en del av samma incident.

Dra nytta

Om ditt husdjur dör under din djurförsäkring, kommer du att få en förmån från försäkringsbolaget. Detta är en lump sum som betalas ut till dig som täcker eventuella relaterade utgifter, till exempel begravning eller kremering av ditt älskade husdjur.

Krav

En fordran är en begäran till ett husdjur försäkringsbolag för alla Vet utgifter, behandlingar och eller mediciner för ditt husdjur. Ditt djurförsäkringspolicy kommer att ha en lista över de föremål du kan göra anspråk på. Kolla din djurförsäkring för att se de utgifter du kan göra anspråk på.
De flesta fordringsformulär finns på försäkringsbolagets hemsida. När du har laddat ner och skrivit ut formuläret fyller du bara i det och skickar det in. Mängden tid som tar ditt försäkringsbolag att behandla ett krav och skicka ut en betalning varierar från företag till företag. Kolla med ditt försäkringsbolag för att se när du kan räkna med att få en betalning.

Co-Pay

En samlön är en liten avgift som betalas varje gång du besöker din Vet. Eventuella extra kostnader kommer att betalas genom din djurförsäkring. En sambetalning är vanligen omkring $ 20. och måste betalas innan någon annan husdjur sjukförsäkring betalningar kan göras.

Undantag

Undantag är saker som din policy inte täcker.Undantag kan vara allt från specifika sjukdomar och sjukdomar till den veterinär som du vill använda.
Beroende på din sällskapsdjurförsäkring, kommer endast vissa Vets eller typer av djurvård att omfattas. Om du inte vill byta Vets, se till att Vet du planerar att använda är täckt innan du köper en policy. Har din katt några existerande villkor? Kontrollera om deras tillstånd är täckt. Var noga med att granska alla uteslutningar av en policy och ställ några frågor för att fullständigt förstå alla uteslutningar.

De flesta djurförsäkringsplaner innehåller ett antal gemensamma undantag. Om djurförsäkringsplanen du tittar på har ett uteslutande att du behöver täckning för att fråga om vad den extra kostnaden skulle vara att få täckningen tillagt. Om ingenting kan göras, överväga att leta efter en annan djurförsäkringsplan.

Glöm inte kolla in Hallå Konsument för att fördjupa din kunskap ännu mer.